Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Google Chrome testira opciju trajnog isključenja zvuka na stranicama

Chrome-for-Android

Svima su poznate web stranice koje automatski učitavaju videozapise koji, osim što su ponekad vrlo upadljivi, često imaju poprilično jak zvuk koji se automatski aktivira. Upravo zato Google Chrome razvojni tim odlučio je razviti novu opciju koja će korisnicima omogućiti da trajno utišaju sve takve stranice.

Chrome već dopušta gašenje zvuka u tabovima, ali kada jednom napustite stranicu kojoj je isključen zvuk, on se resetuje. Nova mute opcija trebala bi oomogućiti bolju kontrolu stranica kojima je dopuštena reprodukcija zvuka po otvaranju, tj. trajno gašenje zvuka pri svakoj posjeti, sve do trenutka dok korisnik zvuk na stranici ne odluči ponovno odobriti/uključiti.

Funkciju je moguće isprobati u eksperimentalnoj Chrome Canary verziji, klikom na ikonu Secure i gašenjem opcije za zvuk u info meniju stranice (pogledajte naslovnu fotografiju).

Chrome mute funkcija za stranice trenutno je u fazi testiranja, a zabrana za zvuk trajat će sve dok je sami ne odlučite isključiti. Cilj ove opcije je, osim da smanjite buku i sačuvate živce, obeshrabrivanje web stranica da koriste alate za autoplay videozapise.