Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Google nakon 21 godinu mijenja izgled početne stranice

google11

Googleova početna stranica nije se previše mijenjala od 1996. Minimalistički izgled u kojem se na samom njenom centru nalazi pretraživač postao je dio identiteta kompanije i zato pomalo čudi što tome dolazi kraj. Naime, Google mijenja izgled početne stranice i to drastično u odnosu na ono što smo navikli.

Naime, situacija se promijenila, Google odavno nije samo internet pretraživač, on je dio jedne dalekosežnije priče, u kojoj se ne nalaze samo Gmail ili YouTube, posljednjih godina tu su i Google Now, News… Naravno, ne želi se to sve objediniti na početnu stranicu i prenatrpati je. Google ima jasan plan.

Dok će odlazak na Gmail i dalje biti moguć uz klik u desnom gornjem kutku zaslona, što je potpuno neupadljivo, na početnoj stranici uz samu će se tražilicu isticati Google Now, koji napokon dolazi i na desktop računara. Na mobilnima je više od dvije godine i pokazao se iznimno korisnim jer zahvaljujući naprednim algoritmima.

Pod time se misli na prikaz vijesti koje ga zanimaju, kao i prikaz lokacija koje bi mu mogle biti od interesa, a to može biti neka pozorišna predstava, film ili izložba…