Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Googleov novi alat koji će vam pomoći da se zaposlite

google-code-seo-algorithm3-ss-1920

Hire by Google nova je usluga koju će koristiti firme , a pomoći će im da u obzir uzmu zaposlenike koji su se već jednom prijavili za neku drugu poziciju, ali nisu dobili posao.

Uspoređuje podatke opisu posla, naslov i mjesto oglasa s podatcima kandidata iz prošlosti
Hire by Google usluga za regrutiranje i zapošljavanje dobila je nekoliko novih značajki koje će olakšati pronalaženje kandidata među skupinom potencijalnih zaposlenika.

Alat pomaže firmama da uzmu u obzir i zaposlenike koji su se već jednom prijavili za neku drugu poziciju, ali nisu dobili posao.

“Za svaku zaposlenu osobu, tvrtka se obično bavi s 250 kandidata”, kaže Omar Eduardo Fernández, voditelj proizvoda na timu za Hire.

“Među onih 249 koji ne dobiju posao na koji se prijave, često bude izvrsnih kandidata za novu poziciju koja će se tak kasnije otvoriti – ali firme nemaju uvijek jednostavan način identificirati prošle kandidate koji bi mogli biti dobar izbor za nove poslove”.

Novi se alat zove “candidate discovery” ili jednostavno – pronalaženje kandidata. Pri odabiru u obzir uzima opis posla, naslov i mjesto oglasa za posao te ih uspoređuje sa popisom kandidata iz prošlosti. Hire može pronaći podatke pretraživanjem teksta, čak i ako, na primjer lokacija, nisu upisani u za to predviđeno mjesto, već se nalaze negdje u opisu posla.

Iako je Google do sada već objavljivao vijesti o alatima za pomoć u zapošljavanju, ovo je prvi put da su predstavili alat koji će tvrtkama pomoći da razmotre i one koji se nisu nužno prijavili za otvorenu poziciju. Izgleda kako ovim potezom žele svratiti pažnju na ovu novost i da bismo skoroj budućnosti mogli čuti više o usluzi, piše Techcrunch.