Internet

nakon twittera i facebooka

I YouTube suspendovao kanal Donalda Trumpa

13/01/2021

Sadržaj s Trumpovog kanala uklonjen je u utorak zbog kršenja YouTubeovih pravila i zbog zabrinutosti da će poticati na nasilje, istaknuto je iz ove kompanije u izjavi za The Post

YouTube je u utorak objavio da će suspendovati kanal predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa  na najmanje sedam dana.

Sadržaj s Trumpovog kanala uklonjen je u utorak zbog kršenja YouTubeovih pravila i zbog zabrinutosti da će poticati na nasilje, istaknuto je iz ove kompanije u izjavi za The Post. Tehnički div dodao je da će također onemogućiti komentare ispod videozapisa na ovom kanalu.

– Nakon pažljivog pregleda i u svjetlu zabrinutosti zbog trajnog potencijala za nasilje, uklonili smo novi sadržaj prenesen na kanal Donald J. Trump i izdali opomenu zbog kršenja naših pravila za poticanje nasilja – rekla je glasnogovornica YouTubea u izjavi za The Post.

– Kao rezultat toga, u skladu s našim dugogodišnjim sistemom, kanalu je sada onemogućen prijenos novih videozapisa ili prijenosa uživo na najmanje sedam dana – što se može produžiti – nastavlja se u saopćenju.

YouTube nije pojasnio koji videozapis krši njegova pravila.

Iz ove kompanije su kazali kako su izdali jednu opomenu protiv Trumpovog kanala. Druga bi rezultirala dvosedmičnom suspenzijom, a treća bi značila da će kanal biti ukinut.

Ovaj potez iz YouTubea dolazi nakon što je Twitter trajno zabranio Trumpov lični račun u petak usred nasilne pobune na Kapitolu.

Facebook i Instagram također su blokirali predsjednika Amerike, odnosno neće moći objavljivati na ovim društvenim mrežama najmanje dvije sedmice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.