Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

velika promjena

Instagram je već počeo skrivati broj “lajkova” na fotografijama

instagram lajkovi

I dalje ćete moći vidjeti lajkove na vaše objave, ali vaši prijatelji neće moći vidjeti koliko ste lajkova dobili na pojedinoj objavi

Kao što je bilo i najavljeno, Instagram je već počeo skrivati brojeve ‘lajkova’, i to u nekoliko država, uključujući Australiju i Japan.

To rade jer žele smanjiti stres svojim korisnicima da moraju imati što više lajkova, a test je započeo u četvrtak. Korisnici će moći ispod objave vidjeti kome se ona svidjela (‘i ostali’), ali neće vidjeti broj tih ‘ostalih’.

Sličan test provodio se u maju u Kanadi, a novi se priprema za korisnike iz Australije, Novog Zelanda, Irske, Italije, Japana i Brazila, rekla je kompanija za BBC.

– Nadamo se da će ovaj test smanjiti pritisak korisnika da moraju imati što više lajkova, da bi se mogli usredotočiti na dijeljenje sadržaja koji vole – poručila je Mia Garlick iz Facebooka Australija.

I dalje ćete moći vidjeti lajkove na vaše objave, ali vaši prijatelji neće moći vidjeti koliko ste lajkova dobili na pojedinoj objavi.

Reakcije su oprečne. Jedni pozdravljaju ovu ideju i pozivaju Instagram da napravi upravo to, kako bi smanjio opsesiju za lajkovima u današnjem društvu.

S druge strane, influenceri koji žive od lajkova i nisu najsretniji. Iako, oni će i dalje imati uvid u lajkove, te će moći Snapchat i VoxWeb su društvene mreže koje su već sakrile lajkove.