Internet

Društvene mreže

Instagram lansirao novu funkciju da konkuriše TikToku

12/04/2021

Na TikTok-u su dueti ključni dio

Instagram je lansirao novu funkciju pod nazivom Remix, koja nudi način za snimanje vašeg video zapisa Reels uz video od drugog korisnika.

Opcija je slična postojećoj TikTok-ovoj opciji Duets, koja također omogućava korisnicima da reaguju na video sadržaj druge osobe ili stupaju u interakciju sa njom dok kreiraju sopstveni video.

Na TikTok-u su dueti ključni dio koji čini da se aplikacija osjeća više kao društvena mreža, a manje samo kao pasivno iskustvo gledanja video zapisa. Korisnici koriste Duets da pjevaju, igraju, šale se ili glume uz video drugog korisnika.

U međuvremenu, konkurenti TikTok-a – poput Instagram Reels-a, Snapchat-ovog Spotlight-a ili YouTube-ovih Shorts-a, na primjer, lansirali su svoja video iskustva u kratkom obliku, bez opcija koje je imao TikTok, ali i bez angažovanja drugih korisnika u videima ili više mogućnosti za uređivanje videa, čineći da se druge aplikacije osjećaju kao blijede kopije originala.

Instragram Remix je prvi korak ka promjeni te percepcije, pružajući mladim kreativcima bar jednu važnu opciju da se međusobno angažuju i sarađuju i zabavljaju se sa svojim kolegama ili prijateljima.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.