Instagram omogućio spremanje “live” video zapisa

instagram

Prijenos video zapisa uživo ili kako se to uobičajeno naziva “livestreaming” postao je standard na gotovo svim društvenim mrežama. Instagram, naravno, nije izuzetak, jer su mogućnost emitiranja video zapisa uživo predstavili u novembru prošle godine.

Do danas je “livestreaming” trebao biti dostupan svim korisnicima Instagrama u svim zemljama, jer su iz ove društvene mreže najavili kako će se mogućnost na globalnom nivou uvoditi postepeno. “Live Stories” omogućuje onima koji ne mogu bez Instagrama da u realnom vremenu prenose svoje video zapise, odnosno da gledaju video zapise drugih korisnika koji im se učine vrijednim pažnje.

A ako je neki od video zapisa toliko dobar ili poučan da ga želite pospremiti i pregledati još nekoliko puta, Instagram vam je omogućio i tu opciju. Nakon što se završi emitiranje “Live Stories” prijenosa pojedinog korisnika, streaming će, istina, nestati s vašeg zaslona ali će vam se u desnom gornjem kutu pojaviti opcija “Save”.

Ako sačuvate video zapis, on će biti pohranjen u galeriju vaših multimedijalnih datoteka, ali bez dodatnih sadržaja kao što su “lajkovi”, komentari ili druge interakcije. Iz Instagrama su objavili kako je opcija dostupna odmah, svim korisnicima na Appleovom iOS mobilnom operativnom sistemu i Googleovom Androidu.