Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Instagram zabranio promovisanje pojedinih društvenih mreža

instagram-icon

Kada je u pitanju samopromocija, Instagram je vjerovatno jedan od najboljih alata za to. S preko 400 milion korisnika širom svijeta, uvijek se isplatilo stavljanje linkova na svoje stranice u drugim društvenim mrežama, piše The Next Web.

Ali firma je odlučila zabraniti tu praksu. I tako sad više nećete moći staviti linkove na svoju osobnu Snapchat ili Telegram Messenger stranicu na svoj profil, iako ćete još uvijek moći stavljati linkove za Facebook ili Twitter.

Glasnogovornik Instagrama izjavio je kako je odluka donešena jer “to nije bio način na koji je bilo predviđeno korištenje naše platforme”.

Radi se o zanimljivom potezu. Od svog pokretanja 2010. firma je ostala predvodnik za vizualno stvaranje i inventivno oglašavanje, uprkos tome što je jako ograničavala vanjske linkove.

Djelovalo je logično kako će Instagram u bliskoj budućnosti dodati mogućnost da se stave linkovi i u naslove, ali ova odluka pokazuje da je krenuo u drugome smijeru.

Još uvijek možete stavljati linkove na blogove, trgovine i opće stranice u odjelu Website vašeg Instagram profila, ali vam više neće slati nove sljedbenike na vaš profil.