Internet

Internet se ruga Appleu: Kako se stvarno izgovara novi iPhone?

13/09/2018

Apple je tek 2018. godine shvatio da postoji potreba za Dual SIM uređajima, pa su ih prozvali Internet Explorerom među telefonima, ali ogroman broj šala nastao je na račun imena njihovih telefona

Sve se znalo unaprijed, nije tu bilo sinoć previše iznenađenja, a,i Apple je bez obzira na to sinoć bio u središtu pažnje zbog novih telefona koje su lansirali. Oni su veći (puno), brži i bolji od prethodnika, ali radi se tu o ustaljenoj praksi američkog diva koji svake druge godine ima blago poboljšanu S seriju svojih telefona.

Ali upravo je to ove godine stvorilo i velike probleme u Appleovu nazivlju jer su se još lani odlučili na iPhone X (10 koje se izgovara Ten), zbog čega se nakon jučerašnjeg predstavljanja cijeli internet odlučio sprdati na Appleov račun.

Prvi telefon tako se zove iPhone Xs, što svi mi čitamo kao X i S, ali Apple je zamislio da bi se trebalo čitati kao 10s, a kad se to izgovori na engleskom onda zvuči kao da se novi uređaj zove iPhone Tennis.

Još je bizarnije ime većeg modela. Umjesto nastavka Plus, sada su odlučili dodati Max, pa se novi telefon zove Xs Max, što se mnogima čini kao “extra small Max” pa se pitaju je li novi telefon ekstra malen ili velik.

A ko zna, možda sljedeće godine dođe i Mini model pa će biti još više materijala za zbijanje šala.

U nizu funkcija koje su već viđene kod konkurencije, ali i prisutne na telefonima godinama, Appleov iPhone napokon je dobio podršku za Dual SIM, ili kroz dvije fizičke kartice ili kroz SIM+eSIM, ali i to je bilo dovoljno konkurenciji da podsjeti Apple na to da kasne. Ali kao što se kaže, bolje ikad nego nikad.

Huawei se nizom kratkih videa našalio na Appleov račun kroz mogućnosti koje već imaju nekoliko godina (Dual SIM) ili kroz stvari koje su dodali ove godine, poput trostruke kamere.

9Gag je isto tako pun šala na Appleovo kašnjenje u Dual SIM podršci za svoje telefone, pa su iPhone prozvali Internet Explorerom među telefonima. Inače, prvi telefon koji je imao Dual SIM podršku bio je Benefon Twin, predstavljen davne 2000. godine, da bi krajem istog desetljeća postali mainstream.

Nije tu bio kraj ogromnoj poplavi internetskih šala na račun Applea. I dok njihov novi sat ima odličnu funkciju kojom može mjeriti EKG, Apple je sada dodao i opciju za slanje brze notifikacije u slučaju pada, odnosno SOS signala, što su drugi uređaji već imali, ali i što se godinama nudi u TV prodajama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.