Jednim klikom potpuno promijenite izgled Facebooka

FB_1000x0

Ron Tentik je odlučio da posluša sve pritužbe ljudi na izgled Facebooka i predstavi nam potpuno novo lice ove društvene mreže, od kog vas dijeli samo jedan klik.

Tentik se za Facebook Flat, ekstenziju na Chromu, odlučio za takozvani „ravan“ dizajn koji nudi brže performanse i lakše učitavanje stranica sa kompleksnim grafičkim elementima.

A dodatna pogodnost jeste to što se ovaj dizajn lako prilagođava ekranima različitih dijagonala. I, što je najvažnije, lako ga je koristiti.

Tentik je odlučio da ukloni i Recent posts i Trending sa desne strane s obzirom da odvraćaju pažnju korisnicima od sadržaja koji ih zaista interesuje.

FB3_1000x0 (1)

Promjene je doživio i lijevi meni koji je sada znatno pregledniji i jasniji.

A u oči će vam upasti i novi font koji je znatno jednostavniji i čini da stranice i meniji više ne izgledaju prenatrpano.

Iako sama struktura dizajna Facebooka ne zahtijeva skoro nikakve promjene, njegova prezentacija je definitivno vapila za redizajnom i što je najbolje, nećete morati da ponovo učite da koristite ovu društvenu mrežu, već samo da skinete ekstenziju i uživate.