Kako ipak saznati ko vam gleda Facebook profil?

facebook-stories-ios

Mnogi od nas voljeli bi znati ko tajno gleda naše profile na društvenim mrežama. Oni koji se ne žele skrivati, lajkat će i komentarisati vaše fotografije i objave, a postoje i oni koji vas prate svakodnevno, ali ne žele vam to dati do znanja. Postoje neki alati prenosi kojima to ipak možete doznati, a neki od njih precizniji su od drugih.

Ogroman broj sumnjivih aplikacija koje obećavaju da će vam pokazati ko sve gleda vaš profil dokazuje koliko to pitanje ljude zanima i koliko su neki očajni u nastojanjima da doznaju ko im gleda profil.

Na žalost, Facebook ne dopušta da njegovi korisnici saznaju ko im gleda profil, iako postoji jedno mjesto na toj mreži gdje možete vidjeti ko vas prati. To su Facebookove Stories objave, za koje postoji lista onih koji su ih pogledali, a koju samo vi vidite.

Osim toga, ako ste dopustili da vas ljudi prate, moći ćete vidjeti one koji redovno prate vaše objave, a ne žele postati vaš prijatelj na Facebooku. Ko su oni možete otkriti kada odete na popis prijatelja i izaberete “Followers”.