Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

privatnost i sigurnost

Kako možete koristiti Messenger bez Facebooka

facebook_messenger

Nakon što ste obavili registraciju, razmislite o dodavanju fotografije kako bi vas drugi korisnici lakše prepoznali te želite li dodati svoje kontekte u Messenger

Facebookov Messenger jedna je od najrasprostranjenijih aplikacija za brbljanje, koju uz to možete koristiti i u brojne druge svrhe – primjerice, za igranje s prijateljima, komunikaciju s kupcima i korisnicima.

Messenger radi na raznim softverskim platformama – bez problema ćete razgovarati s prijateljem koji ima iPhone, a vi imate Androida. Poruke koje njime šaljete su enkriptirane, što znači kako ih je značajno teže presresti.

Zašto biste izbjegavali Facebook? Pa, možda zbog skandala vezanih uz zaštitu privatnosti i sigurnost, možda vam je dosadio, a možda jednostavno ne volite društvene mreže. Koji god razlog bio, postoji način kako možete koristiti Messenger bez Facebooka. Evo kako ćete to učiniti:

Preuzmite i instalirajte besplatni Messenger. Pripazite pritom da preuzmete izvornu aplikaciju.

  • Pokrenite aplikaciju.
  • Odaberite I don't have a Facebook account i kucnite na Continue.
  • Kucnite opet na Continue nakon što aplikacija zatraži provjeru putem SMS-a.
  • Upišite svoj telefonski broj i kucnite na Continue.
  • Ako vaš uređaj automatski ne pokupi kod, prepišite ga iz SMS poruke.

Nakon što ste obavili registraciju, razmislite o dodavanju fotografije kako bi vas drugi korisnici lakše prepoznali te želite li dodati svoje kontekte u Messenger. Učinite li potonje aplikacija će stalno češljati vaš adresar i automatsko dodavati kontakte.

Šta će se dogoditi ako već imate Facebook i odlučite ga obrisati? Pa, moći ćete nastaviti koristiti Messenger, ali niko neće moći odgovoriti na vaše poruke, a sve poruke na vašem uređaju bit će obrisane, piše Make Use Of.