Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Društvene mreže

Kako prestati pratiti druge na Facebooku i Instagramu, a da oni to ne znaju

Svi mi imamo prijatelje koji svakodnevno objavljuju previše slika

Sigurno ste barem jednom poželjeli diskretno filtrirati objave koje postavljaju neki vaši prijatelji na društvenim mrežama, ali niste znali kako to uraditi. Stvar je jednostavna i za to će vam trebati samo nekoliko sekundi. Evo i kako.

Svi mi imamo prijatelje koji svakodnevno objavljuju previše slika svoje djece ili kućnih ljubimaca, šire svoj glazbeni neukus ili propagiraju političke stavove koji se najblaže rečeno ne slažu s vašima. Srećom, postoji jednostavan način da uklonite njihove postove iz feeda. Jednostavno otvorite njihov profila, kliknite dugme sa strelicom u blizini oznake ‘Pratim’ i kliknite ‘Prestani pratiti…’.

Imate dobrog prijatelja ili bliskog rođaka koji vas redovito zatrpava objavama, a vi ga iz nekog razloga ne možete prestati pratiti, upotrijebite opciju Mute. Pritisnite tri tačke kraj objave korisnika kojeg želite utišati i na ekranu će se pojaviti meni na kojem ćete kjliknuti opciju ‘Mute’. Potom će vas se prikazati opcije ‘Mute Posts’, ‘Mute Stories’ ili ‘Mute Posts nad Story’. Odaberite opciju koju želite i nastavite sa svojim životom.