Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako se gradio Appleov “Spaceship” (VIDEO)

apple-park-may

U aprilu ove godine trebao se otvoriti novi Appleov kampus, ali radovi su, iako smo već došli do druge polovine maja, i dalje u toku. Ali, i nedovršeni kampus izgleda kao impresivno, futurističko zdanje. Apple Park gradi se u Cupertinu u Kaliforniji, gdje je Apple i osnovan 1977. godine.

Kampus koji se prostire na nevjerovatnih 280.000 kvadratnih metara, vrijedan je 5 milijardi dolara, a u njemu bi trebalo raditi 12.000 Appleovih stručnjaka.

Snimatelj Matthew Roberts dronom je snimio video koji detaljno prikazuje proces njegove gradnje, piše Telegram.hr.

Apple Park bio je ideja Stevea Jobsa, koji je htio napraviti veliki centar posvećen kreativnosti i kolaboracijama, a umjesto nastavka betonske gradnje koja dominira dolinom Santa Clare, novi kampus imat će mnogo zelenih površina.

Glavna zgrada kampusa prstenastog je oblika pa su joj Appleovci dali prigodan nadimak – Spaceship, odnosno, svemirski brod.

Tim Cook, izvršni direktor Applea, opisao je kampus kao mjesto za koje je Jobs htio da postane centar inovativnosti budućih generacija.

U znak sjećanja na Jobsa i njegov nemjerljiv doprinos razvoju Applea, jedan od središnjih dijelova kampusa, teatar, nosit će njegovo ime: Steve Jobs Theater, i možete ga vidjeti u Robertsovom videu.

Moći će primiti hiljadu posjetitelja, ulaz je stakleni cilindar visine šest metara, širine pedeset metara, a krov je napravljen od ugljikovih vlakana.