opasnost vreba

Koje stranice na Googleu ne bismo smjeli nikako pretraživati

google

Gadgets Now otkriva kako nikada ne bismo trebali tražiti na Googleu upravo te stranice

Većina nas je navikla “googlati” odgovore na različita pitanja – od recepata do liječničkih savjeta i online bankinga. Gadgets Now otkriva kako nikada ne bismo trebali tražiti na Googleu upravo te stranice.

Naime, mnoštvo ljudi zaboravlja da je Google tek online platforma gdje pronalazimo stranice koje nude informaciju po koju smo došli. Google nema svoj vlastiti sadržaj pa ono što tražimo ne mora nužno dati točan odgovor ili informaciju, prenose mediji.

Naime na Googleu postoji mnoštvo lažnih stranica za online bankarstvo. Savjet je da ne “guglate” mrežne stranice vaše banke za online bankarstvo, ako ne znate njihovu točnu adresu. Uvijek upišite službeni URL portala da pristupite stranici i da ostanete sigurno, a razlog tome je mogućnost krađe lozinke i ličnih podataka na stranici koja izgleda baš kao stranica vaše banke.

Također, jedna od najpopularnijih online prijevara je objavljivanje lažnih stranica kompanija te kontakt brojeva korisničke službe.

Google definitivno nije pravo mjesto ni za traženje odgovarajućih lijekova. Gadgets savjetuje da se ipak obratimo pravom doktoru i ne oslanjati se na informacije s Googlea o potencijalnim bolestima.

Također, vrlo je opasno kupovati lijekove temeljem informacija koje ste sami pronašli na internetu.