Internet

dodatne informacije

Možete provjeriti kad je neko tačno pročitao vašu poruku na WhatsAppu

14/07/2021

WhatsApp, pored klasičnih kvačica ispod poruke, pruža malo dublji uvid u vrijeme pročitanih ili primljenih poruka

Vrlo je lako provjeriti je li neko pročitao poruku koju ste poslali WhatsAppom. Dodatne informacije o poslanom sadržaju može se pronaći unutar dodatnih izbornika – uključujući i vrijeme kad je osoba poruku pročitala.

Za provjeru vremena čitanja prvo otvorite WhatsApp, pronađite poruku i na nju dugo pritisnite. Nakon što to napravite, dobit ćete nekoliko opcija, ovisno o platformi. Na Androidu ćete vidjeti nove ikone u gornjem izborniku koji se u nekim slučajevima krije ispod izbornika s tri tačke. Ako imate iPhone, vidjet ćete opcije u listi na mjestu gdje ste pritisnuli. Birajte stavku Info.

Tu ćete vidjeti vrijeme dostave i čitanja poruke. Dostava, odnosno Delivered je vrijeme kad je poruka stigla na kontaktov uređaj, dok je Read vrijeme kad je ta osoba tu poruku pročitala.

Na ovaj način moguće je provjeriti vrijeme čitanja u razgovorima s jednom ili više osoba. Ako ste u grupi, vidjet ćete vremena dostave i čitanja za sve pripadnike razgovora – osim ako je iko od njih isključio potvrdu čitanja.

Za kraj vodite računa da nećete moći vidjeti vrijeme čitanja za tuđe poruke – čak ni kad ste u grupnom razgovoru. Ako osoba nije pročitala poruku, u polju Read vidjet ćete samo tri točkice, objašnjava Makeuseof.

Komentari

Autor: tportal.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.