Internet

Okršaj tehno giganata

Musk kratko i jasno o izjavi Bill Gatesa: “On nema pojma”

15/09/2020

Jedan korisnik Twittera je upitao Muska šta misli o ovakvim Gatesovim tvrdnjama, na šta je stigao kratak

Tehnološki moguli Bill Gates i Elon Musk rijetko govore jedan o drugom direktno, mada se zna da o mnogim stvarima ne misle isto. Međutim, ovaj put je Musk odlučio da odgovori korisniku Twittera koji ga je upitao šta misli o jednoj Gatesovoj izjavi.

Gates je, nedavno, govorio o električnim vozilima i budućnosti korištenja energetskih resursa.

On smatra da bi jeftinije i kvalitetnije baterije učinile električna vozila, kako pristupačnijim, tako i primamljivijim za kupce, ali je istovremeno istakao kako sumnja u to koliko bi dugo mogle da traju baterije koje napajaju tako velika vozila, naročito na dužim putevima.

“Električna energija je u redu kada su u pitanju manje distance, ali treba nam neko drugo rješenje za velike automobile koji putuju dugo. Koliko god da napreduje tehnologija pomoću koje se baterije prave, pitanje je koliko su u takvim situacijama praktična električna vozila”, izjavio je Gates.

Pri tome, Gates je pohvalio i kompanije koje će uskoro predstaviti kamione na potpuno električni pogon – General Motors, Rivian, Bollinger i Ford. Teslin Cybertruck, na primjer, nije spomenuo.

Jedan korisnik Twittera je upitao Muska šta misli o ovakvim Gatesovim tvrdnjama, na šta je stigao kratak: “On nema pojma”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.