Internet

novi gazda

Musk tvrdi: Twitter bilježi rekordan rast novih korisnika

28/11/2022

On je kazao da je zabilježeno rekordno povećanje minuta aktivnosti korisnika, tako da je prosjek za sedmodnevni period počevši od 15. novembra iznosio gotovo 8 milijardi aktivnih minuta korištenja Twittera

Samo mjesec dana nakon što je preuzeo Twitter, multimilijarder Elon Musk tvrdi da kompanija bilježi rekordan rast novih korisnika. Dodao je da je povećanje dnevnih registracija za 66 posto veće u odnosu na isti sedmodnevni period u 2021. godini.

On je kazao da je zabilježeno rekordno povećanje minuta aktivnosti korisnika, tako da je prosjek za sedmodnevni period počevši od 15. novembra iznosio gotovo 8 milijardi aktivnih minuta korištenja Twittera.

To predstavlja povećanje za 30 posto u odnosu na isti period prošle godine. Također, Muske je iskoristio priliku da naglasi i da je došlo do smanjenja govora mržnje.

Međutim, mnogi smatraju da su njegovi podaci o govoru mržnje “diskutabilni” te da u najboljem slučaju predstavljaju “nekompletnu” sliku situacije. Jedan od razloga je to što podaci uključuju samo tvitove na engleskom jeziku. Podataka o finansijama nema, a Mask je ranije kazao uposlenicima da Twitter gubi toliko novaca da bankrot nije nemoguć. Nedavno objavljeni podaci govore da je Twitter izgubio 50 od svojih 100 najvećih oglašivača otkako ga je preuzeo Mask.

Ipak, on je rekao da je Twitter na putu da premaši milijardu mjesečno aktivnih korisnika za 12 do 18 mjeseci, a za to će biti potrebno dramatično povećanje broja novih korisnika. Platforma ove godine ima 450 miliona mjesečno aktivnih korisnika.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.