Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dating

Na Facebooku ćete uskoro moći pronaći ljubavnog partnera

facebook-dating111

Poznato je i kad ovaj servis stiže u Evropu

Facebook je lansirao novu inovaciju – Facebook Dating, koja je najavljena lani na Facebook F8 konferenciji, piše Facebook Newsroom. Trenutno je dostupna u SAD-u i drugih 19 zemalja, a mogu je koristiti samo oni stariji od 18 godina.

Za one koji ispunjavaju uvjete, novost će se pojaviti kao nova kartica na Facebook aplikaciji. Također, svi koji odluče pronaći partnera preko novootvorenog servisa za dating, na njemu će imati zaseban profil, što znači da se njihove aktivnosti neće pojaviti na naslovnicama njihovih prijatelja s regularnog profila.

Nakon što se prijave, korisnici dobijaju prijedloge kao u bilo kojoj drugoj aplikaciji za upoznavanje. Uz to, mogu komentarisati ili lajkati profile drugih ljudi, a kompanija kaže da im neće predlagati profile njihovih prijatelja osim ako se oboje ne dodaju na “Secret Crush” listu.

Osim toga, kompanija uskoro planira integrisati Facebook i Instagram storyje u Dating.

Dating također radi s grupama i događajima tako da korisnici mogu pronaći one s istim interesima. Kompanija kaže da je radila s gomilom stručnjaka kako bi Dating bio siguran doživljaj:

“Sarađivali smo sa stručnjacima za ta područja na stvaranju zaštite na Facebooku od početka, uključujući mogućnost prijavljivanja i blokiranja bilo koga, sprječavanje ljudi da šalju fotografije, poveznice, isplate ili videozapise u porukama i pružanjem jednostavnog pristupa savjetima za sigurnost. Ova i druge inovacije vam daju više kontrole i mira.”

Osim u SAD-u, Facebook Dating je dostupan u Argentini, Boliviji, Brazilu, Kanadi, Čileu, Kolumbiji, Ekvadoru, Gvajani, Laosu, Maleziji, Meksiku, Paragvaju, Peruu, Filipinima, Singapuru, Surinamu, Tajlandu, Urugvaju i Vijetnamu, a u Europu će stići do 2020. godine.