Na Instagramu od sada možete lajkati i onemogućavati komentare

instagram

Instagram je ažurirao svoje komentare pa korisnici sada jedni drugima mogu lajkati postove, navodi se u saopštenju kompanije koja je sada u vlasništvu Facebooka.

Aplikacija je također uvela mogućnost isključivanja komentara na određenim postovima i uklanjanja pratitelja sa privatnih računa bez blokiranja, a prije je blokiranje bilo jedina mogućnost da spriječite nekoga u gledanju vaših postova.

Kevin Systrom, osnivač Instagrama, rekao je da mogućnost komentiranja pomaže korisnicima Instagrama u pružanju podrške i poticanju pozitivnih vibracija u cijeloj zajednici.

Komentare na Instagramu možete lajkati isto kao što lajkate fotografiju, na način da pokraj komentara označite srce. Iz Instagrama kažu da, za razliku od Facebooka, lajkovi neće utjecati na pojavljivanje određenog posta, iako ova opcija otvara mogućnost rangiranja komentara u budućnosti.

Zahvaljujući mogućnosti onemogućavanja komentara na određenim postovima, aplikacija korisnicima omogućuje više kontrole nad komentarima. Instagram je i ranije imao dostupnu verziju ovog alata, ali samo za određene verificirane račune.

S ovim ažuriranjem bilo koji račun će, prije objave fotografije ili videozapisa, moći onemogućiti komentar na post putem opcije u “naprednim postavkama”.

Systrom je rekao da su ova ažuriranja dio stalnog nastojanja kompanije da Instagram bude sigurno mjesto za sve.

Sve su promjene ažurirane od ovog utorka, ali iz Instagrama kažu da treba pričekati nekoliko tjedana da noviteti budu dostupni svim korisnicima.