Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na Messenger stiže još novih opcija, evo o čemu je riječ

messenger

Facebookova aplikacija za razgovaranje dobila je alate kojima je moguće prijaviti kršenje standarda koje najveća društvena mreža svijeta očekuje od svojih korisnika, a tinejdžeri stranice namijenjene samo njima

Facebook je najavio nadogradnju izdanja svoje aplikacije Messenger za operativne sisteme Android i iOS te pokretanje web odredišta Youth Portal, koje bi trebalo tinejdžerima olakšati snalaženje u Facebookovim privatnim postavkama.

Prijava korisnika koji se ne ponašaju u skladu s pravilima postavljenim u sklopu Facebookovih smjernica Community Standards dosad je bila moguća putem web preglednika na stolnom računaru. Nova nadogradnja aplikacija za Android i iOS omogućit će prijave i putem mobitela.

Nakon što nadogradite aplikaciju na raspolaganju će vam biti više opcija u izborniku Contact za svaku osobu s kojom brbljate online koristeći Messenger. Do njih ćete doći ako kucnete na ime osobe u chatu. Potom skrolajte prema dnu izbornika Contact dok ne nađete opciju Something’s Wrong.

Kucnete li na nju moći ćete s popisa odabrati odgovarajući prijestup, poput govora mržnje ili lažnog predstavljanja, kao i ignorisati te blokirati osobu koja vas uznemirava.

Youth Portal je novi Facebookov sadržaj koji bi trebao tinejdžerima olakšati snalaženje u postavkama privatnosti i alatima za prijavljivanje sadržaja.

Pokriva četiri glavna područja. U obrazovnoj kategoriji tako je moguće naći informacije o tome kako biti siguran i bolje razumjeti kako Facebook upravlja podacima, između ostalog.

Druge nude savjete vezane uz sigurnost, prijavljivanje i odlučivanje što podijeliti online, kao i smjernice za korištenje društvenih mreža i interneta općenito. U jednoj od kategorija naći ćete savjete o korištenju Facebooka i tehnologije općenito iz perspektive tinejdžera.