Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Netflixov sadržaj od sada dostupan i bez interneta

netflix

Netflix je svojim korisnicima omogućio preuzimanje filmova i serija za gledanje u situacijama kada nemaju pristup internetu, piše Wired.

Kako biste ostvarili pristup preuzimanjima, morate ažurirati svoju mobilnu Netflix aplikaciju. Kada to napravite, u izborniku odaberite ‘Available for Download’ kako biste otkrili koje serije i filmove ćete moći preuzeti za gledanje u situacijama kada nemate stabilan pristup internetu.

Integracija ove opcije bila dosta dugo na čekanju jer je Netflix morao regulisati prava za preuzimanje sadržaja u državama u kojima je prisutan. Uz to, pretpostavlja se da je čekao s omogućavanje preuzimanja dok njegov katalog vlastitih sadržaja nije narastao.

Netflix je 2016. godine proizveo otprilike 600 sati originalnog sadržaja, što predstavlja oko 25 dana materijala za gledanje. Netflix je i za sadržaj drugih proizvođača i distributera osigurao u prava za preuzimanje, ali ne za sve.

“Netflix surađuje s brojnim globalnim partnerima na akviziciji prava za preuzimanje za većinu sadržaja koji već nudi”, rekla je za Wired Marlee Tart, glasnogovornica u Netflixu.

To znači da će se sadržaj dostupan za preuzimanje stalno mijenjati po uzoru na Netflixovu uobičajenu rotaciju sadržaja.

Ali, najvažnija posljedica ovog poteza Netflixa je mogućnost širenja na tržišta koja nemaju toliko razvijenu internetsku infrastrukturu.
U mnoge azijskim i afričkim zemljama korisnici nemaju pristup internetu jednak onome u Evropi ili SAD-u.

Integracijom preuzimanja za offline gledanje korisnici u državama s ograničenim pristupom internetom moći će svoje uređaje napuniti sadržajem kada imaju pristup internetu te ih gledati kada god požele.