Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sparked

Nova Facebookova aplikacija daje vam četiri minute da se svidite nekome

facebook334

Nova eksperimentalna aplikacija za brze spojeve zove se Sparked, ne sadrži elemente ‘swipeanja’ niti javne profile

Facebook nastavlja istraživati svijet dejtinga – njihova najnovija eksperimentalna aplikacija za speed dating zove se Sparked i pomalo podsjeća na Chatroulette.

Riječ je o konceptu u kojem korisnici odrađuju nekoliko četverominutnih virtualnih dejtova nakon kojih, ako se svide osobi na drugoj strani, mogu odraditi još jedan desetominutni dejt te potom i nastaviti razmijenjivati podatke.

Prema informacija na stranici Sparked, aplikacija je besplatna i nema javne profile, direktne poruke ili poteze prstom kao u slučaju Tindera. Sve što vam treba je profil na Facebooku. Aplikacija je dostupna putem weba, što znači da je nema na iOS-ovom App Storeu niti Google Playju.

Sparked, pretpostavlja Engadget, naglasak stavlja na ljubaznost. Prilikom stvaranja profila aplikacija naglašava da Sparked želi učiniti sigurnim mjestom i objasniti ‘što pojedinca čini dobrim na spoju’. Nakon što date odgovor, neko iz Sparkeda će pregledati vašu prijavu i odlučiti možete li koristiti aplikaciju.

Također će vas pitati želite li upoznati muškarce, žene ili nebinarne ljude. Nakon što dobijete pristup, Sparked će vam ponuditi speed dateove kojima se možete pridružiti.

Jedina nepoznanica na kraju priče životni je vijek aplikacije koja će, kao i ostale aplikacije Facebookovog NPE Teama, nestati ako dovoljno ljudi ne pokaže interes.