Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova hit aplikacija – Hater

hater-app

Nova i vrlo neobična dating aplikacija uskoro bi mogla postati opaka konkurencija Tinderu. Jednostavno nazvana Hater, nova aplikacija spaja parove, ali samo na temelju stvari koje oba potencijalna partnera ne vole.

Aplikacija je za iOS korisnike dostupna od 8. februara i radi na sljedeći način: kada je preuzmete, pomicanjem prsta po zaslonu morate odgovoriti na nekoliko pitanja – što vam se ne sviđa ili što mrzite… Pitanja su u potpunosti raznolika, od toga što mislite o Donaldu Trumpu do toga kakav je vaš stav prema selfijima sa stražnjicom u prvom planu. Nakon što pokretom prsta izaberete stvari i osobe koje mrzite, algoritmi aplikacije utvrdit će koliko ste slični određenoj osobi te vam pronaći potencijalnog partnera ili partnericu.

Za sada se na aplikaciji nalazi oko 3 000 tema o kojima se iznose stavovi, a svaki prijavljeni korisnik može putem odgovora vidjeti ko mu odgovara i s kim se podudara.

Autor aplikacije Brendan Alper kaže da je sve počelo kao šala, ali da se ispostavilo da ljudi dijele veće simpatije prema onima koji ne vole iste stvari kao i oni, nego prema onima s kojima imaju zajedničke interese.