Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Korisna nadogradnja

Nova opcija na Chromeu štiti nas od lažnih reklama

internet

Stranice koje na sebi imaju takvu vrstu reklama još nisu blokirane, ali Google im je ponudio 30 dana da izbrišu sve opasne sadržaje prije nego što budu blokirane

Najpopularniji preglednik na svijetu od nedavno ima opicju koja se dodatno brine za vašu sigurnost te doprinosi Googleovom stvaranju “weba sigurnog za pretragu”

Googleova dugogodišnja misija u sklopu koje nastoji internet učiniti sigurnijim nastavlja se s novom inačicom Chromea koja od danas blokira i lažne reklame. Chrome 71 zaustavlja sve reklame koje imitiraju sistemska upozorenja, zatvaranje oglasa koje to zapravo nije te ostatak gadarija koje otvaraju nove kartice ili zatrpavaju računalo malwareom.

Stranice koje na sebi imaju takvu vrstu reklama još nisu blokirane, ali Google im je ponudio 30 dana da izbrišu sve opasne sadržaje prije nego što budu blokirane.

Pored blokiranja lažnih rekalma Chrome će sada upozoravati korisnike kada stranica pokuša sakriti prave troškove i uvjete transakcije. Primjerice, stranica koja pokušava navući koristnika da se registrira ili predbilježi za pretplatu bez da ih upozori da će im usluga biti naplaćena dobit će Googleovo upozorenje koje među ostalim obavještava korisnika o čemu se tamo radi.

Chrome 71 je dostupan za Windows, Mac i Linux. Verzije za Android i iOS dolaze kroz nekoliko sedmica.