Internet

novi model

Novi iPhone za 2019. će imati “grbu na leđima”

02/07/2019
Novi izgled tastera za utišavanje

A kada je o karakteristikama novih modela riječ, očekuje se da će iPhone XI imati brži procesor i nuditi bržu WiFi vezu, dok će podrška za 5G mrežni standard za sada izostati

Bliži se septembar, mjesec kada Apple tradicionalno predstavlja nove modele iPhonea. Od ranije je poznata praksa da sljedeća generacija, godinu dana od predstavljanja, dobije oznaku “S”, a da još godinu dana kasnije uslijedi lansiranje potpuno novog modela.

Međutim, to se u posljednje vrijeme ne odvija tako, pa je Apple od iPhonea 6 do iPhonea 8 zadržao gotovo identičan spoljašnji izgled. Slično sada, čini se, ponavlja i sa “X” generacijom.

Ako se ostvare predviđanja svih relevantnih analitičara i dojavljivača, poslije modela X i XS, ove godine bi trebalo da se pojave modeli XI (ili 11), koji će spolja izgledati skoro identično kao njegovi prethodnici.

Međutim, novi model će imati “grbu na leđima”, odnosno dvostruko izbočenje sa spoljne strane, u kome će biti smještene tri kamere, odnosno dvije umjesto jedne kod XR modela.

To je potvrdio i poznati dojavljivač @Slashleaks, koji je na svom Twitter profilu objavio 3D rendere sva tri očekivana ovegodišnja iPhonea, nasljednike modela XS, XS Max i XR. Oni nose oznake XI, XI Max i XIR.

Iako se to na renderima baš najbolje i ne vidi, manja promjena dizajna mogla bi da zahvati zadnje staklo, koje bi na novim modelima trebalo da bude mutnije i nešto grublje na dodir.

Detaljnim pregledom rendera, osim izbočenja za dodatne kamere, vidljiva je i ranije najavljena promjena na boku uređaja. Taster za aktiviranje nečujnog načina rada imaće novi izgled, kao što se može vidjeti na donjoj slici. To će, ujedno, biti i posljednja dizajnerska promjena na kućištu nove generacije iPhone-a.

A kada je o karakteristikama novih modela riječ, očekuje se da će iPhone XI imati brži procesor i nuditi bržu WiFi vezu, dok će podrška za 5G mrežni standard za sada izostati.

Komentari

Autor: B92

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.