Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasi će se prikazivati i u Messengeru

messenger123

Facebook počinje s testiranjem prikazivanja oglasa u Messengeru, što vjerovatno neće oduševiti korisnike, no Zuckerbergovoj kompaniji trebalo bi donijeti milione dolara profita.

Ekipa u Facebooku svjesna je kako ne mogu previše povećati broj oglasa koji se korisnicima prikazuju na news feedu te pokušavaju pronaći nove načine povećanja prihoda. Jedan od tih načina, kako je najavljeno početkom ovog mjeseca, jest ubacivanje oglasa unutar videozapisa koji se prikazuju na ovoj društvenoj mreži – pri čemu se oglasi neće prikazivati na početku ili na kraju videa, već nakon dvadesetak sekundi.

U posljednje vrijeme ekipa iz Zuckerbergove kompanije testira još jedan novi način zarade oglašavanjem te namjeravaju početi prikazivati oglase i unutar Messengera. Na početku oglasi bi se trebali prikazivati samo u donjem dijelu ekrana na kojem su prikazani posljednji razgovori (ispod dijela ‘Podijeljeni dani’ i ‘aktivni korisnici’ bit će dio za sponzore) te se ne bi trebali prikazivati unutar samih razgovora.

Sada je jasno zašto je Zuckerberg odvojio Messenger od mobilne aplikacije – korisnici su na početku kritizirali ovaj potez, no s vremenom je većina njih ipak preuzela posebnu aplikaciju tako da je Facebookova aplikacija za dopisivanje preuzeta na više od milijardi uređaja te bi u budućnosti trebala donijeti milione dolara profita. Iz ove kompanije kažu kako kompanije koje se budu oglašavale unutar Messengera neće moći kontaktirati korisnike (osim ako im sami korisnici prvi ne pošalju poruke), odnosno slati im spam poruke.

Ova opcija će se na početku testirati samo u Australiji i Tajlandu, a ako u Facebooku budu zadovoljni s rezultatima, onda će se proširiti na sve zemlje.