Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Stari Grad poklanja besplatno preuzimanje aplikacije “Guide2Sarajevo”

Guide2Sarajevo

Povodom turističke sezone, a u cilju promocije turističkih sadržaja u Starom Gradu, Općina Stari Grad omogućit će svim posjetiocima grada, građanima i ostalim zainteresovanim besplatno preuzimanje aplikacije „Guide2Sarajevo“.

“Guide2Sarajevo“ je turistički audio vodič Općine Stari Grad i Udruženja Čuvari tradicije koji je predstavljen prošle godine i do danas je zabilježio preko 8.000 preuzimanja. Riječ je o aplikaciji koja, osim vizuelnog prikaza, nudi i audio vodič za više od 60 objekata od kulturno-historijskog značaja za Sarajevo. Aplikacija omogućava domaćim i stranim turistima da samostalno upoznaju sve turističke atrakcije Starog Grada i Sarajeva, a prati je i elektronska mapa Sarajeva, koja sadrži i navigaciju.

Općina Stari Grad ovaj projekat realizuje putem općinskog Sektora za lokalni razvoj, kao samo jedan u nizu projekata usmjerenih na razvoj turizma i privlačenja što većeg broja turista. Preuzimanje aplikacije „Guide2Sarajevo“ besplatno je do petka, 22.juna, a može se preuzeti sa Google Play i Appstore prodavnica, kao i sa web stranice www.Guide2Sarajevo.com.

“Guide2Sarajevo’ nudi sve potrebne informacije, od kulturno – historijskih podataka, do važnih i korisnih savjeta i preporuka. Osnovna prednost ove aplikacije u odnosu na slične projekte, a naročito na organizovane grupne turističke obilaske, je to što ‘Guide2Sarajevo’ turistima omogućava potpunu samostalnost prilikom obilaska. Korištenje aplikacije je maksimalno pojednostavljeno. Za njeno aktiviranje potrebno je jedino posjedovanje smartphone aparata.