Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osam prevara na koje su nasjeli svi na internetu

wpid-internet

Sve otkad smo počeli brbljati online trebali smo biti na oprezu – nikad ne možete biti posve sigurni je li osoba s kojom razgovaramo doista ona za koju se predstavlja.

Klinci mogu misliti kako razgovaraju s nekim njihovih godina, a da je s druge strane netko tko im želi nanijeti zlo. Samci u potrazi za srodnom dušom mogu naletjeti na svakojake likove s kojima nitko pri zdravoj pameti ne bi htio imati posla.

Lako je lagati online i izvući se nekažnjeno. Ima to i svoju dobru stranu – anonimnost ljudima ponekad pomaže da budu iskreniji i otvoreniji. No, prilika za djelovanje bez polaganje računa također izvlači i ono najgore iz ljudi.

Mogli pomisliti kako bi prosječni surferi, imajući u vidu sve navedeno, trebali biti skeptični prema svemu na što nalete online. Pa ipak, čini se kako to nije slučaj. U ovoj infografici prikazano je kako su se prijevare širile brzo zahvaljujući povjerenju ili sindromu krda.

Otkrijte kako je srednjoškolac obmanuo New York Post i Business Insider, kako su mnogi nasjeli na video zapise u kojem se tvrdi kako je moguće napuniti iPod pomoću glavice luka i otvoriti auto teniskom lopticom, povjerovali kako postoji pas veličine konja i generator besplatne energije…

internet-hoaxes