Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajn izbor

Ove trikove za Facebook ne znaju baš svi, a sjajni su

facebook

Nadamo se kako će vam se ovaj izbor trikova svidjeti. Koristite ih pametno i odgovorno.

Pronašli smo nekoliko nesvakidašnjih trikova za najveću društvenu mrežu svijeta koji mogu biti korisni ili barem zabavni.

Nadamo se kako će vam se ovaj izbor trikova svidjeti. Koristite ih pametno i odgovorno.

Objavljujte na Facebooku putem SMS-a

Ako zbog bilo kojeg razloga poželite objavljivati na Facebooku bez instaliranja aplikacije ili korištenja pametnog telefona, ovo je trik za vas.

Logirajte se u svoj korisnički račun na kompjuteru, pa otvorite Settings i zatim Mobile te potom kliknite na Add a phone, ukoliko već niste dodali svoj broj na svoj korisnički račun na Facebooku.

Nakon što ste odabrali svog telekom operatera trebat ćete poslati SMS poruku ‘F’ na Facebookov broj 32665. Primit ćete kod za potvrdu kojeg ćete morati utipkati u polje u kućici koja će se pojaviti. Zbog sigurnosnih razloga predlažemo odznačavanje opcija “Share my phone number with my friends” i “Allow friends to text me from Facebook”. Sad samo trebate poslati SMS na Facebookov broj kako biste objavili nešto na Facebooku.

Pritom možete koristiti ove komande:

OTP: Facebook će vam poslati jednokratnu lozinku u slučaju da ste zaboravili onu koju koristite.

START: Počet ćete dobivati obavijesti kad se na Facebooku pojavi nešto novo.

STOP: Isključite slanje obavijesti.

HELP: Pomoć pri korištenju SMS-a za Facebook.

Objavite praznu objavu

Za ovo ćete trebati Alt kod, pomoću kojeg možete tipkati posebne znakove i simbole kakvih nema na standardnima tipkovnicama. Za praznu objavu trebate Alt kod 0173. Otvorite novu objavu. Pritisnite tipku Alt i držite ju dok tipkate 0173. Kliknite na Post.

Okrenite Facebook naglavačke

Ovaj trik ćete aktivirati ako odaberete opciju jezika naglavačke u nečijem korisničkom računu pri Facebooku. To će vam poći za rukom samo ako je netko postavio Facebook tako da se sam logira u određenom web pregledniku. U jezičnim postavkama potražite opciju Upside Down i aktivirajte je.

Preuzmite kolekciju fotografija vaših prijatelja na Facebooku

Za ovo ćete trebati proširenje (ekstenziju) DownAlbum za web preglednik Chrome. Kad otvorite nečiji album fotografija na Facebooku kliknite na sličicu tog proširenja i zatim na dugme Normal. Pojavit će se skočni (pop-up) prozor kako bi vas upozorio na preuzimanje fotografija. Po završetku će otvoriti novi tab sa svim preuzetim fotografijama. Možete ih preuzeti sve odjednom ili jednu po jednu.

Sakrijte svoj status od nekih ljudi

U svom korisničkom računu pri Facebooku otvorite Settings, pa Blocking. U kategoriji Block Users utipkajte ime osobe u polje za tekst. Svi koje unesete neće moći vidjeti kad ste online, niti vam slati poruke.