Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet alata za fantastičnu profilnu fotku

alati aplikacije

Uz pomoć ovih aplikacija moći ćete zamijeniti lica na fotografijama, urediti vašu fotku u stilu umjetničkog djela, ubaciti kolaž emotikona… Ukratko, stvoriti jedinstvenu ilustraciju za vaš profil na društvenim mrežama.

Face Swap Live Lite (iOS, uskoro i Android)

Vjerovatno ste već vidjeli takve uratke na Facebooku. A i ako niste, čini se kako nećete morati dugo čekati – širi se vrlo brzo.

Ova aplikacija omogućit će vam zamjenu lica osoba na bilo kojoj fotografiji, ali i video zapis. Košta jedan dolar, no nudi i besplatno izdanje. Naravno, uz to će vam izdanje servirati i prikazivanje oglasa usput.

Pikazo (Android, iOS)

Pikazo je mobilna aplikacija koja će vam pomoću neuralnih mreža omogućiti uređivanje fotografija u stilu umjetničkih djela slavnih slikara poput, primjerice, Vincenta Van Gogha.

Košta jedan dolar za Android, tri za iOS.

Photomoji (iOS)

Umjetnost vam je preozbiljna? A, što kažete na to da fotografiju preobrazite u kolaž emotikona? Besplatna aplikacija Photomoji radi upravo to. Instalirate aplikaciju, ubacite fotku i pomoću kataloga emotikona na vašem mobitelu sastavite kolaž.

SunCalc.org (web aplikacija)

Želite romantični selfi sa zalaskom Sunca u pozadini, ali ne znate kad je pravi trenutak za to? Ova besplatna aplikacija reći će vam kad će tačno sunce potonuti ispod linije horizonta ako u njoj odaberete svoju lokaciju, pa istražite vremenski slijed.

Čarobni sat tokom kojeg fotografije ispadaju super označen je plavom bojom, a moći ćete doznati i kad dolaze sumrak i zora te niz drugih pojedinosti.

9-Eyes.com

Blog na Tumblru nudi zbirku snimki iz projekta Google Street View koje mogu proći kao fotografija. Ima zaista dobrih.