Internet

"Koja je šifra?"

“Polamarke”: Ovo su neke od najsmješnijih Wi-Fi šifri u kafićima

03/01/2019

Mali je broj lokala, u kojima ćete na pitanje „koja je šifra za Wi-Fi?“ dobiti jednostavan odgovor

Godina na izmaku, između ostalog, ostaće upamćena po kreiranju smiješnih i čudnih naziva Wi-Fi mreža, a iluzija je očekivati da će ta pojava nestati u 2019. godini – naprotiv.

Svaki iole informatički opismenjen domaćin koji drži do sebe gledaće kako da “krsti” svoj ruter u Novoj godini, ako to već nije uradio. Od trenutka kad su shvatili da je modem moguće zaključati i dati mu ime, većina korisnika, barem onih ostrašćenih, nije se libila da tu mogućnost iskoristi da komšijama i prolaznicima namjernicima, usput pošalje i poneku poruku za koju ne bi imala hrabrosti u četiri oka, piše Danas.

U želji da zaštite svoj internet protok od tuđih uređaja, neki su odlučili da ostanu potpuno anonimni, dok su drugi dali mašti na volju ne bi li ostavili utisak na “hvatače Wi-Fi signala u pokušaju”.

U maltene svakoj stambenoj zgradi naći ćete barem jednu privatnu bežičnu mrežu golicljivog korisničkog imena, kao što su  “NiKodBabeNemaZaDžabe”, “Ne kradi net” i slično. Druga strana medalje su lozinke za Wi-Fi mreže u kojima se takmiče ugostitelji.

Mali je broj lokala, u kojima ćete na pitanje „koja je šifra za Wi-Fi?“ dobiti jednostavan odgovor. I ovdje se pribjegava kreativnim rješenjima, koja upotpunjuju ugođaj.

Zar ne biste pomislili da se konobar šali kad izdeklamuje slijedeću lozinku:

– Šiframalimslovima
– pitajkonobara
– probaj123456
– opettiukafani
– istakoijuče
– bržekucaj
– svratiopet
– nemašifre

Zanimljive su još:

-pišetinastolu
-polamarke
-nemainterneta
-kadplatišonda

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.