Povlačenje poruka uskoro i u WhatsAppu

Whatsapp

WhatsApp trenutno u svijetu koristi preko 1,2 milijarde ljudi, što ga smješta na prvo mjesto najkorištenijih mobilnih aplikacija za dopisivanje.

Kao takav, za sada se dobro odupire najezdi raznih dodatnih opcija koje je popularizovao Snapchat – uveo je tek osnovne fotografske filtere i nenapadne “Stories” objave, a popularne naljepnice (stickere) i slični dodaci još uvijek ne ometaju jednostavno dopisivanje putem ove aplikacije.

Upravo se klasičnih tekstualnih poruka i slika tiče i najava za koju smo doznali ovih dana. Naime, u WhatsApp-u bi, nakon višemjesečnog testiranja, uskoro trebalo biti moguće povući poslate poruke, za slučaj da su poslate greškom (bilo da je pogrešan njihov sadržaj ili primalac).

Opcija “Recall”, koju primjera radi već ima Telegram, omogućila bi brisanje neželjene poruke – ali samo unutar 5 minuta od njenog slanja.

Prema portalu WABetaInfo navedena opcija bi trebala da stigne nekad nakon trenutno aktivne nadogradnje 2.17.30 za iOS. Izvor ne navodi hoće li poruke biti moguće izbrisati iz razgovora i u slučaju da ih je primalac već pročitao – očito ćemo morati pričekati na novu nadogradnju kako bismo vidjeli tačno kako će opoziv poruka funkcionisati.