Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozdravite se sa fotkama na Facebooku ako ne instalirate ovo

facebook

Društvena mreža Facebook je počela da upozorava svoje korisnike, koji su učitavali fotografije putem svojih iOS uređaja da će ti albumi nestati sljedećeg mjeseca i da instaliraju novu aplikaciju “Moments”.

Facebookova funkcija sinhronizovanja fotografija sa iOS-a lansirana je 2012. godine, a korisnicima je omogućavala da automatski učitavaju sve fotografije sa svojih uređaja u privatni album pod imenom “Synced” ili “Synced from Phone”.

Inače, Facebook će vam dati da izaberete jednu od ove tri slike – jako je bitno da ne pogriješite.

Ideja je bila da će tako korisnici lakše pronalaziti i dijeliti fotografije.

Korisnici sad dobijaju mejlove i notifikacije na Facebooku da će njihovi albumi nestati 7. jula i da treba da ili sklone fotografije ili da instaliraju novu aplikaciju tzv. Moments kako bi ih zadržali na Facebooku.

Nakon toga primijećen je značajan rast preuzimanja te aplikacije, koja se popela na drugo mjesto najskidanijih besplatnih aplikacija.

Prisiljavanje na skidanje još jedne aplikacije izazvalo je revolt među korisnicima Facebooka, koji su posljednji put prije dvije godine morali da instaliraju “Messenger” kako bi nastavili da komuniciraju sa prijateljima.