Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proizveden USB od dva terabajta

kingston datatraveler ultimate GT

Kingston kao proizvođač pokriva širok spektar dodataka za računare, ali ako postoji jedna stvar u kojoj je vodeći, onda je to USB flash drive s najvećim kapacitetom na svijetu.

Kralj svih USB-ova tako ima zapremninu od glomaznih dva terabajta, a predstavljen je tokom sajma Consumer Electronics Show u Las Vegasu. Njegovo tačno ime glasi DataTraveler Ultimate Generation Terabyte (GT), a dolazi u dvije verzije – onoj od jednog TB i onoj od dva TB.

Kako bi omogućili brzi pristup podacima na novim USB flash driveovima visokog kapaciteta, Kingston su oba uređaja opremili s USB 3.1, što otprilike znači da ćete s verzije od dva TB bez problema moći očitavati i do 70 sati videa u rezoluciji 4K (kažu iz Kingstona).

Što se same konstrukcije drivea tiče, on je napravljen od legure cinka te je dodatno osiguran od udaraca. Također, bez problema radi na svim poznatijim operativnim sistemima. Flash drive je veličina 72 mm puta 26,94 mm puta 21 mm, što znači da je malo veći od standardnog USB sticka.

“U Kingstonu guramo prema granicama mogućeg”, rekla je Jean Wong, menadžerica odjela za Flash driveove. “Uz DataTraveler Ultimate GT potičemo korisnike da povećaju mobilnost pohranjenih podataka, i to u vrlo prihvatljivom faktoru forme. Ovo je jako dobar nastavak priče o sticku od jednog terabajta koji smo izdali 2013. te mu udvostručili kapacitet.”

Svi kupci imat će pet godina garancije i stalnu tehničku podršku. Ovaj moćni USB stick na tržištu bi se trebao pojaviti u februaru. Cijena se još ne zna.