Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Skype nakon 15 godina dobija koristan dodatak

skype

Uskoro će svi korisnici Microsoftove popularne platforme za komunikaciju Skype moći snimati razgovore, bili oni u zvučnom ili video formatu.

Microsoft je konačno odlučio ubaciti snimanje razgovora u Skype. Nadogradnja stiže krajem jula te će biti dostupna svima. Omogućava snimanje unutar oblaka, nudeći korisnicima mogućnost pristupu snimljenom razgovoru putem Windowsa, Maca, iOS-a, Android i Linuxa.

‘Snimanje razgovora u cjelosti funkcionira preko Clouda, s time da ćete odmah nakon početka snimanja sve u razgovoru obavijestiti da ste razgovor počeli snimati’, pišu iz Microsofta. ‘Snimanje razgovora kombinira sve ekrane prisutne u razgovoru, kao i sve prozore koje su korisnici podijelili’.

Nova inovacija snimanja razgovora je zaista veliki i dugo iščekivani novitet koji Skype nije integrirao još od svojeg izlaska prije skoro petnaest godina. Korisnici Skypea do danas su se morali oslanjati na niz sekundarnih aplikacija ne bi li snimali razgovora. Microsoft je paraleleno s uvođenjem snimanja poziva počeo eksperimentirati sa modom Content Creator for Skype kojime će streamerima i vloggerima olakšati integraciju aplikacija poput Xsplita, Wirecasta i Vmixa.

Skypeova mogućnost snimanja razgovora samo je jedan mali dio nadogradnje koja stiže krajem jula. Microsoft je čak odlučio redizajnirati desktop klijent s malo modernijim interfaceom inspiriranim mobilnim uređajima. Opcija za snimanje polako će korisnicima početi pristizati oko 30. jula.