Snapchat dobiva potpuno novi dizajn

snapchat-splash-iphone6-hero

Aplikacija koja je najveći broj korisnika pronašla među tinejdžerima zbog nekog razloga ne privlači niti približan broj korisnika.

Kako bi izbjegla neminovni scenariju u kojem ju u cijelosti zamijeni Instagram, Snapchat uvodi veilk redizajn koji će inače nepotrebno komplikovanu uslugu učiniti, pa, manje komplikovanom, izvještava Engadget.

Glavni čovjek Snapchata Evan Spiegel tvrdi da će se revamp usredotočiti isključivo na priče i originalne emisije, no ništa nije rekao o konkretnom datumu dolaska. Sudeći prema neslužbenim informacijama, nadogradnjabi trebala stići 4. decembra te u aplikaciju uvesti nekoliko vrlo velikih promjena.

Iako je sam app centriran oko kamere, on više ne bi trebao odvajati poruke i priče u dvije razdvojene kartice. Umjesto toga, ovaj redizajn će svu komunikaciju staviti na lijevu stranu. Ako povučete prstom prema desno, dobit ćete javno financirane priče (glazba, sport i globalni događaji), kao i sadržaj od Snapchatovih medijskih partnera (poput MTV-a i CNN-a). Ova sekcija također bi trebala imati i priče slavnih.

Kako cijela stvar ne bi postala nepregledni košmar, Snapchat uvodi algoritme koji bi video sadržaje trebali prilagoditi vašim ukusima. Ovo bi moglo uzrokovati probleme kod Snapchatovih medijskih partnerstava – trenutno se svi nalaze desno u sekciji Discover.

Snap Inc. nije potvrdio kada će nadogradnja stići, iako je tijekom objave prihoda ovog utorka dao naznake da se na nadogradnji užurbano radi.