Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzička platforma

Spotify najavio suzbijanje dezinformacija o koronavirusu

spotify (1)

Ta upozorenja usmjerit će slušatelje na naš namjenski centar za COVID-19, resurs koji pruža jednostavan pristup činjenicama

Muzička internetska platforma Spotify najavila je da će objavljivati upozorenja uz svaki podcast u kojem se govori o korona virus.

Izvršni direktor Spotifya Daniel Ek najavio je 30. januara da će usmjeravati slušatelje podcasta do tačnih informacija, odnosno informativnih centara sa činjenicama o pandemiji, prenosi BBC

“Ta upozorenja usmjerit će slušatelje na naš namjenski centar za COVID-19, resurs koji pruža jednostavan pristup činjenicama, ažuriranim informacijama koje dijele naučnici, liječnici, akademici i javnozdravstvena tijela širom svijeta, kao i poveznice na pouzdane izvore”, rekao je Ek.

Ovaj potez uslijedio je nakon što su muzičari, predvođeni Neilom Youngom, zatražili od Spotifya da ukloni njihovu muziku ili prekine suradnju s voditeljom podcasta Joeom Roganom.

Istovremeno, popularni američki voditelj podcasta Joe Rogan izvinio se, usljed reakcija na dezinformacije o COVIDU-19 u svom programu.

“Izvinjavam se, ukoliko sam vas razljutio. Dat ću sve od sebe da uravnotežim kontroverza gledišta s perspektivama drugih ljudi, kako bismo mogli pronaći bolje stajalište”, naveo je Rogan.