Internet

Slavni pisac

Stephen King izbrisao Facebook profil, poslao upozorenje drugim korisnicima

03/02/2020

"Nije mi ugodno zbog poplave lažnih informacija tijekom političkog oglašavanja na toj društvenoj mreži te nisam uvjeren da je dobro zaštićena moja privatnost. Ako želite, možete me nastaviti pratiti na Twitteru."

Slavni pisac Stephen King izbrisao je svoj korisnički račun na Facebooku i izrazio zabrinutost zbog širenja lažnih i neprovjerenih informacija te narušavanja privatnosti na toj društvenoj mreži.

“Napuštam Facebook”, napisao je King u petak na Twitteru.

“Nije mi ugodno zbog poplave lažnih informacija tijekom političkog oglašavanja na toj društvenoj mreži te nisam uvjeren da je dobro zaštićena moja privatnost. Ako želite, možete me nastaviti pratiti na Twitteru.”

Njegov Facebook profil je nakon toga izbrisan, javlja CNN.

King, pisac koji je napisao više od 50 knjiga, najpoznatiji je po svojim djelima u žanru horora i fantazije, od kojih su mnoga adaptirana u filmove i televizijske serije.

No, 72-godišnjak je također politički aktivan i vrlo otvoreno govori o svojim stavovima glede američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Facebook omogućava korisnicima da objavljuju oglase i ciljaju određene grupe drugih korisnika. Neki smatraju da bi takvi oglasi političke vrste mogli potkopati javni diskurs.

Twitter je, s druge strane, u oktobru objavio da će prestati objavljivati političke oglase.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.