Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izlazi 30. jula

Stiže Chrome sa nekoliko sjajnih novih trikova

chrome

Ne samo što će Chrome 76 po početnim postavkama blokirati pojedinačne elemente s Flashom već će biti isključen na razini cijelog preglednika

Nakon nekoliko razmjerno nezanimljivih izdanja Googleov web preglednik stiže s novitetima na koje trebate obratiti pozornost

Iako Adobe Flash neće otići u historiju do iduće godine, veliki web preglednici blokiraju ga na ovaj ili onaj način već nekoliko godina, a iduće izdanje Googleovog Chromea otići će u tome još korak dalje.

Ne samo što će Chrome 76 po početnim postavkama blokirati pojedinačne elemente s Flashom već će biti isključen na razini cijelog preglednika.

Poželite li isprobati beta izdanje Chromea 76 otvorite u tom web pregledniku chrome://settings/content/flash i vidjet ćete kako je postavka Ask First isključena umjesto uključena.

Nije to jedini zanimljiv novitet. Web odredišta više neće moći prepoznati kad je Chrome u anonimnom (Incognito) načinu rada, što bi vam moglo biti korisno ako želite, primjerice, izbjegavati sve koji vam nude nešto besplatno kako bi vas namamili na plaćanje kasnije.

Web programeri mogu programirati svoja web odredišta tako da automatski prikazuju stranice u noćnom načinu rada kad vide da je Chrome u tom načinu rada. Chrome 76 trebao bi biti objavljen 30. jula.