Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rješenje

Stranice koje su vas do sada nervirale, sada možete da blokirate

aplikacije

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Google Chrome-u, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site

Ako ste djetetu kupili računar ili pripremate kompjuter za korištenje u školama ili imate ličnije razloge poput “slučajnog” odlaska na Reddit ili Instagram tokom radnog dana, postoji rješenje.

Koji god bio vaš razlog za blokiranje webstranica u Google Chrome-u, proces je vrlo jednostavan. Sve što treba da uradite je da instaliarate Block Site.

Dodatak za Chrome instalirat ćete tako da se prijavite na svoj Google profil i onda skinte ekstenziju preko službenog Chrome menija. Nakon što se stranica učitala, dodajte ekstenziju u Chrome. U gornjem desnom uglu ekrana treba da vidite narandžasti štit sa simbolom “Cancel”. Kliknite na njega i nakon toga na točkić koji ćete vidjeti u prozorčiću koji će iskočiti.

Unesite lozinku i razmislite o aktivaciji “Radnog moda” u određenim satima radnog dana. Kako dodati stranice? Postoje dva načina:

1. Unutar opcija proširenja kliknite na Block Sites na vrhu menija na lijevoj strani ekrana i nakon toga ručno upišite web stranice koju ćete da blokirate na tablici na desnoj strani.

2. Druga opcija je jednostavno otići do stranice koju želite da blokirate i samo kliknite na štit i onda opciju ‘Block This Site’.

Ako ikad poželite da promijenite opciju, kliknite na štit, idite u opcije i pogledajte karticu Blocked Sites. Tamo kliknite na crveni krug sa bijelom crtom kako biste odmah odblokirali web stranicu, prenosi Tportal.