Tajna Zuckerbergovog profila na Facebooku

zuckerberg-facebook-f8-2016

Milijarder Mark Zuckerberg na svom Facebook profilu redovito objavljuje fotografije i statuse iz privatnog života, pored svih novosti iz Facebooka i drugih službenih sastanaka.

Ali, kako piše Bloomberg, za te statuse i vođenje njegove stranice nije zaslužan Zuckerberg, već cijeli tim od desetak ljudi koji mu pomažu u pisanju postova i govora. Tom timu je zadaća i brisanje svih negativnih komentara i ostalog smeća sa stranice.

Kako bi njegova stranica izgledala što bolje, Zuckerberg je angažirao i profesionalne fotografe koji ga snimaju u raznim situacijama. Među njima je Charles Ommanney koji je pratio izbjegličku krizu za Washington Post.

S jedne strane je i razumljivo da Zuckerberg ima nekog ko brine o njegovoj javnoj slici, ipak se radi o prvom čovjeku jedne od najvećih kompanija svijeta. No, veličina ovog tima je nešto sasvim posebno.

– Ne znam za druge vodeće poslovne ljude koji bi jednako ugodno se osjećali dok dijele lične i poslovne stvari na način na koji on to radi – rekao je za Bloomberg Fred Cook iz Centra za odnose s javnošću Univerziteta Južne Kalifornije.