Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prati avione

Tinejdžer koji zagorčava život Elonu Musku želi proširiti biznis na druge milijardere

Tinejdžer koji je odbio ponudu Elona Muska od 5.000 dolara da prestane pratiti njegov privatni avion sada je odlučio krenuti za drugim milijarderima

Jack Sweeney, mladi voditelj robotske stranice na Twitteru pod imenom Elon Musk's Jet (@ElonJet), prati kretanje Muskovog privatnog aviona. Sweeney je vlasnika Tesle objavama motivirao da mu ponudi 50.000 dolara samo da ga prestane pratiti, no odlučio je nastaviti raditi to i nakon što ga je milijarder blokirao na svim društvenim mrežama.

Sljedeći plan mu je početi pratiti kretanje ostalih milijardera, poput Billa Gatesa, Jeffa Bezosa…

Elon Musk je od devetnaestogodišnjeg studenta na Sveučilištu u Floridi tražio da prestane pratiti njegove mlažnjake rekavši da su njegovi potezi ‘sigurnosni rizik’. Također je naglasio da mu se ne sviđa ideja da ga ‘ustrijeli luđak’.

Sweeney je, piše Bloomberg, svojevremeno rekao da zna za Muskov avion jer je velik obožavatelj SpaceX-a i Tesle. Mislio je da će bot omogućiti otkrivanje Muskova kretanja i poslovnih stvari kojima se bavi, prenosi Independent.

Tinejdžer također polaže nade da će Musk dati drugu ponudu, a u međuvremenu pokreće biznis pod imenom Ground Control (kontrola leta) koji će pratiti letove poslovnjaka visokog profila. Podsjetimo, Sweeney je pokrenuo @ElonJet još sredinom pretprošle godine.

U razgovoru za Bloomberg izjavio je da ‘kompanije koje prate letove svake godine zarađuju milionske iznose – samo djelić njihovog profita meni bi bio savršeno dovoljan’. Musk je s kontaktirao s tinejdžerom krajem prošle godine i ponudio mu 5.000 dolara da ga prestane pratiti, a Sweeney je odgovorio da vrijeme i trud koje je utrošio u to ‘jednostavno vrijede više’.

‘Znate, malo je sve to čudno, on jako želi ugasiti moju stranicu i izgleda da je jako ljut’, rekao je.