Internet

bivši američki predsjednik

Trump otvara vlastitu društvenu mrežu, ima već i naziv

21/10/2021
Foto: Anadolija

BBC javlja da će Trump vlastitu platformu društvene mreže otvoriti narednog mjeseca uz prisustvo zvanica, a da će korisnicima biti dostupna u prvoj polovici naredne godine

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump saopćio je da narednog mjeseca planira otvoriti vlastitu platformu društvene mreže pod nazivom TRUTH Social, prenosi Anadolu Agency (AA).

Trump je optužio velike tehnološke kompanije i društvene mreže za pokušaj ućutkivanja opozicionih glasova u SAD-u te je poručio da će se oduprijeti njihovoj tiraniji.

“Živimo u svijetu u kojem na Twitteru prisustvo imaju i talibani, a ućutkuje se vaš najvoljeniji američki predsjednik. To je neprihvatljivo“, poručio je Trump.

BBC javlja da će Trump vlastitu platformu društvene mreže otvoriti narednog mjeseca uz prisustvo zvanica, a da će korisnicima biti dostupna u prvoj polovici naredne godine.

Twitter, Facebook i YouTube su 6. januara blokirali Trumpove naloge na tim mrežama zbog nereda u Kongresu SAD-a i njegovih tvrdnji o izbornim prevarama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.