Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tvrde da je ovo najsexy aplikacija do sada

nude aplikacija

Skinite najsexy aplikaciju ikada dosad i zaštitite svoju privatnost i kompromitirajuće fotografije i videozapise na telefonima na veoma jednostavan i brz način – ovako su programeri na App Storeu predstavili aplikaciju Nude koja je trenutno dostupna samo za korisnike Appleovih mobilnih uređaja.

Nude je veoma jednostavna za korištenje te će, zahvaljujući umjetnoj inteligenciji na kojoj je bazirana, skenirati fotografije i videozapise i pohraniti ih u aplikaciju, a za pristup tim fotografijama bit će potrebno upisati PIN, odnosno otključati putem senzora za otiske prstiju (pretpostavlja se da će na iPhoneu X biti moguće pristupiti aplikaciji skeniranjem lica). Osim što će aplikacija pohraniti sve vaše gole fotografije i zaključati ih kako bi im mogao pristupiti samo vlasnik telefona, ona će te iste fotografije izbrisati iz fotoalbuma telefona te iClouda.

S obzirom na količinu fotografija koju danas imamo pohranjene na telefonima, a često je riječ o hiljadama slika, pretraga svih fotografija na telefonu i iCloudu za kompromitirajućim materijalom mogla bi potrajati satima. Zahvaljujući Nudeu, umjesto korisnika pretragu, brisanje te skrivanje takvih slika obavit će sama aplikacija i uštedjeti vrijeme.

Također, korisnici se više niti u budućnosti neće morati brinuti za skrivanje novih fotografija jer će Nude svaku novu fotografiju s golotinjom odmah zaključati i izbrisati iz albuma fotografija i iClouda. No Nude ne morate nužno iskoristiti samo za pohranu i skrivanje golih fotografija, već unutar ove aplikacije na sigurno možete pohraniti i kopije lične karte, bankovnih kartica i vozačke dozvole.

Aplikacija Nude trenutno je dostupna samo korisnicima iPhonea (ali na ne svim tržištima), a iako je mogu skinuti vlasnici telefona koji rade na verzijama od iOS 9.3 i novijima, samo na iOS-u 11 dostupna je analiza golih fotografija na samim uređajima.

Što se Androida tiče, verzija za ovaj operativni sistem trenutno je u fazi razvoja i vjerovatno će biti dostupna tokom sljedećih nekoliko mjeseci.

Iako je besplatna za preuzimanje s App Storea, za njeno korištenje potrebno je platiti 1 dolar mjesečno ili 10 dolara za cijelu godinu.