Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Twitter planira ogromnu promjenu

twitter1356

Twitter gradi novi proizvod koji bi omogućio korisnicima da pišu i dijele tweetove dulje od ograničavajućih 140 slovnih mjesta.

Još nije jasno kako će taj proizvod izgledati, ali izvori kažu da bi on omogućio korisnicima Twittera da objavljuju sadržaj u duljoj formi. Korisnici već sad mogu objavljivati dulje tekstove ako koriste recimo OneShot, ali oni moraju biti u obliku slika, a ne pravog teksta.

Glasnogovornik Twittera odbio je komentirati ove navode, pa su mnogi još sigurniji da je riječ o istini.

Ograničenje od 140 slovnih znakova jedan je od zaštitnih znakova Twittera od prvog dana. Iako su mnogi godinama zahtijevali da se omogući objava duljih tekstova, u Twitteru su uvijek bili čvrstog stava, sve dok nedavno v.d. izvršnog direktora Jack Dorsey nije objavio da istražuju nove načine kako povećati broj korisnika, pa se počelo šuškati o mogućem povećanju slovnih mjesta.

Twitter je dokazao da želi pomoći ljudima kad su u aprilu uveli opciju ‘retweetanja uz komentar’, a u lipnju su omogućili korisnicima i da mogu pisati duže privatne poruke.

Dorsey navodno podupire potencijalne promjene.

“Ljudi su jako pazili na to što Twitter može biti i koliko se može mijenjati, tako da je činjenica da je Jack odobrio promjene, utjecala i na sve druge”, kaže jedan stariji zaposlenik.

Twitter očajnički pokušava privući nove korisnike, te je i sam Dorsey u prvom obraćanju, kad je stupio na mjesto v.d.-a,objavio da je vrijeme da se više usmjere na širu publiku, a mogućnost objave dužih tweetova sigurno je jedan od načina kojeg moraju isprobati.