Stigla dugo najavljivana promjena na Facebooku – Explore Feed

Nakon više mjeseci testiranja, društvena mreža Facebook napokon je završila s objavljivanjem nove opcije, Explore Feeda, koja je sada postala dostupna svim korisnicima.

Explore Feed krije se iza ikonice rakete koju su mnogi korisnici dobili prije nekoliko sedmica, a na njemu će se objavljivati postovi za koje Facebook smatra da bi svakom korisniku osobno mogli biti zanimljivi.

Na desktop verziji Facebooka Explore Feed smješten je u lijevom gornjem uglu, odmah ispod News Feeda. Kada je u pitanju Android Facebook aplikacija, Explore Feed se otvara klikom na ikonicu rakete koja se nalazi između News Feeda i zahtjeva za prijateljstvo. U iOS aplikaciji ova je opcija pomalo skrivena i nalazi se u dodatnim opcijama na Facebooku kojima se pristupa klikom na ikonu sa tri linije u donjem desnom uglu.

Nova opcija prikazivat će postove s Facebook stranica koje korisnici ne prate, ali bi im mogle biti zanimljive, a među sadržajima koji će se plasirati putem Explore Feeda su tekstovi, fotografije i video materijali. Sličnu opciju, koja preporučuje sadržaj koji bi korisniku mogao svidjeti, ima i Instagram.

Explore je za Facebook još jedan način da zadrži pažnju i da zabavi svoje dvije milijarde korisnika, u konkurenciji internet divova Googlea, Twittera i Snapchata.

Osim toga, Explore će Facebooku omogućiti da korisnicima predstavi svoje nove sadržaje, a jedna od dobrih strana nove opcije je i to što je Explore moguće “osloboditi” od prikazivanja reklama

Explore Feed je opcija na koju ćemo se morati naviknuti jer će to ubuduće biti mjesto na kojem ćemo čitati većinu dnevnih stvari koje nas zanimaju, a koje ne objavljuju naši prijatelji, prenosi zimo.hr.

PODIJELI