Internet

Aplikacija

WhatsApp nadogradnja: Pogledajte šta je novo s kopijama razgovora

16/10/2021

Aplikacija za razmjenu poruka i pozive putem interneta uvela je mogućnost enkripcije sigurnosnih kopija na oba kraja, dodavši još jedan sloj privatnosti svim korisnicima koji je koriste

WhatsAppova enkripcija razgovora na oba kraja za iOS i Android proširila se i na sigurnosne kopije. Facebook od sad nudi istu vrstu zaštite i za backupe svim korisnicima, premda će dolazak značajke varirati od osobe do osobe.

Podsjetimo, WhatsAppove sigurnosne kopije pohranjuju se u iCloudu ili na Google Driveu, no to znači da ih se Apple i Google mogu domoći u slučaju da, recimo, vlasti narede da im predaju vaše podatke.

Uz dolazak ove nadogradnje, te pohrane mogu biti osigurane lozinkom ili enkripcijskim ključem od 64 znakova, što teoretski znači da niko osim vas ne može pristupiti arhivi, prenosi Verge.

Za aktivaciju značajke na iPhoneu ili Androidu, uđite u postavke i birajte Chats > Chat Backup > End-to-end Encrypted Backup. Pritisnite Continue i nakon toga slijedite uputstva za izradu lozinke ili ključa. Birajte Done i pričekajte da WhatsApp pripremi vašu enkripciju na oba kraja.

Komentari

Autor: tportal.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.