Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

web browser

Windows objavio kada će ugasiti Internet explorer

127938

Microsoft je pozvao korisnike koji još uvijek drže IE11 da pređu na Edge (ili neki drugi browser, ako žele) prije nego što završi podršku sljedećeg juna

Prošlo je mnogo vremena, a Microsoft je napokon najavio kada će povući Internet Explorer. Kompanija će povući aplikaciju za računare IE11, 15. juna 2022. na većini verzija Windows 10.

Internet Explorer je dio Windowsovog sistema više od četvrt vijeka. Međutim, od predstavljanja Edge-a 2015. godine, Microsoft polako ukida stari browser.

Podrška je okončana sa prethodnom verzijom u 2016. godini. Microsoft 365 i druge aplikacije prestat će da podržavaju IE11, 17. avgusta.

Microsoft je pozvao korisnike koji još uvijek drže IE11 da pređu na Edge (ili neki drugi browser, ako žele) prije nego što završi podršku sljedećeg juna.

Edge ima ugrađeni Internet Explorer režim za web lokacije kojima je i dalje potreban IE. Mnoge organizacije i dalje koriste stare aplikacije i web lokacije koje zapravo ne rade sa modernim browserima, tako da će taj režim biti koristan.
Microsoft kaže da će podržavati Edge-ov IE režim najmanje do kraja 2029. godine, pružajući organizacijama i IT odjeljenjima još nekoliko godina da pređu sa tih starih web aplikacija.