Internet

YouTube ima aplikaciju za slanje poruka

13/05/2016

Moderna komunikacija između ljudi putem mobitela prije ili kasnije dotakne se nekog zanimljivog videa koji je neko vidio na YouTubeu. Prije kada ste htjeli nekome pokazati video morali ste napuštati aplikaciju u kojoj ste pričali s prijateljem, odlaziti na YouTube, kopirati URL ili stiskati share, pokušati se sjetiti u kojoj ste aplikaciji prvo bili. Ukratko, veliki napor.

Wired doznaje da YouTube želi eliminirati taj napor korisnika te će u svoju mobilnu aplikaciju integrirati mogućnost slanja poruka. Mogućnost slanja poruka postala je dostupna manjem broju korisnika u srijedu, a oni imaju mogućnost pozivanja drugih prijatelja u razgovor. Korisnici će tako moći međusobno razgovarati unutar mobilne aplikacije YouTubea te će moći i odgovarati videima jedni drugima.

“Opcija je razvijena pod hipotezom da bi takva opcija rezultirala većim dijeljenjem videa’, rekao je Shimirit Ben-Yair, direktor za upravljanje proizvodima u YouTubeu.

Dakako, nije da YouTubeu treba pomoći, budući da su još uvijek vodeća platforma za gledanje videa. Samo na mobitelu ostvaruju veću gledanost među u ključnoj, 18-49, demografskoj grupi od bilo koje kablovske mreže. Korisnici danas u prosjeku na YouTube provode 40 minuta gledajući razne sadržaje, a tih korisnika ima više od jedne milijarde. Međutim, nije da su bez konkurencije.

Facebook i Snapchat agresivno napadaju YouTube želeći mu oduzeti dio publike tako da je svaki potez koji će osigurati da korisnici neće napustiti njihovu aplikaciju u ovom trenutku nužan.

Komentari